Gaat iedereen nu voor de overheid werken?

April 12, 2009 · 0 comments

Wanneer ik de Linkedin updates volg is het opvallend hoeveel mensen op directe of indirecte wijze hun inkomen gaan vastklikken op geldstromen van de overheid.   Consultants die voor de Vlaamse Milieumaatschappij gaan werken, web-bouwers die overleven op royaal betaalde opdrachten van de Europese Comissie, agencies die campagnes maken voor overheidsinstellingen (je zou verschieten wanneer je de naakte omzetcijfers van Duval en consoorten zou zien),… Kijk even rondom je.   Dokters, ambtenaren, onderwijzers, agentschappen, consultants, aannemers, architecten, mediamensen die voor de VRT werken,  en ondernemers allerhande met +30% van hun omzet uit overheidsbudgetten/subsidies,… En iedereen maar denken dat het allemaal zo slecht niet gaat.  Hoe lang gaan we erin slagen om de echte nuchtere realiteit te maskeren: namelijk, dat we voorbij de interne landelijke zelfmasturbatie aan een sneltreintempo onze internationale exportslagkracht aan het verliezen zijn? ING sluit niet uit dat de vastgoedprijzen verder tot 2013 dalen wegens dalend beschikbaar inkomen van de Belgen. overheidwerken