Gui Boratto – No Turning Back

June 16, 2009 · 0 comments

Ik shreef al over Gui Boratto in december 2006.

guiborattoMijn passie voor Brazilië is eigenlijk begonnen in 2003, toen ik Cidade de Deus voor het eerst zag. Gui stak achter de remixes van de Cidade de Deus. Ik ben hem dan uit het oog verloren, maar toen de man onder het steengoede Duitse Kompakt label met het album Chromophobia uitkwam in 2007 wist ik dat dit geen eendagsvlieg was.

De track “Beautiful life” is nog steeds een van m’n “all time” favorieten; de video grijpt me nog steeds bij de keel; als de Belgische bekrompenheid me versmacht grijp ik nog steeds naar de clip en elke keer besef ik weer hoe ik de Braziliaanse “life is in the everyday details” mentaliteit mis. Kijk vooral de track volledig uit, ik ken de brug in kwestie in Rio de Janeiro als geen ander, ik liep er steeds onderdoor op mijn joggingtourtjes richting Lagoa.

In Juli 2008 kwam Gui ook in België aan land, en hoe. Nu staat hij in Stubru’s Hotlist boven Moby’s “Pale horses” (niet dat dat een referentie is) en ook in de Ultrapop charts met zijn nieuw album “Take my breath away“.

Een voorbeeld van nog steeds groeiende Braziliaanse export: films en muziek en duidelijk niet alleen bossa.
De laatste jaren werkte Gui Boratto samen met artiesten alsPato Banton, Garth Brooks, Steel Pulse, Desiree, Manu Chao, Gal Costa, Chico Buarque, Fernanda Porto, Kaleidoscópio, Leila Pinheiro, en menig anderen.

Een architect van opleiding, van hetzelfde jaar als ikzelf.

Mis hem niet op een van de tientallen concerten in Europa deze zomer, of in Leuven op 31 oktober.

Zoniet, enjoy these tracks:
(als er iemand de videoclip “Beautiful Life” voor me in HD te pakken kan krijgen: big smile !)