De Standaard flatert: #1 G20 first ladies

September 26, 2009 · 0 comments

Gedegouteerd door het kwaliteitsverlies van De Morgen namen we een maand De Standaard op proef.
Krijgen we vandaag onze weekendkrant binnen. Op pagina’s 32-33 staat een spread met een foto van de first ladies van dde G20 landen.
Wat onmiddellijk opvalt: Marisa Leticia Lula da Silva, de vrouw van de Braziliaanse president Lula da Silva prominent in het midden naast Michelle Obama. Rechts van Michele Obama staat Ani Bambang Yudhoyono, de vrouw van de Indonische president. Margarita Zavala (vrouw van de Mexicaans president Filipe Calderon) en Carla Bruni staan een plaatsje meer aan de perfierie. Niet zomaar, in deze G20 kregen de opkomende landen zoals Brazilië en Indonesië een significant grotere stem in het IMF en de Wereldbank en werd de G8 gedegradeerd tov de G20.

De Standaard echter maakt geen gewag van Marisa Leticia Lula da Silva. In hun artikeltje “vergaten” ze Brazilië en plaatsten ze de naam van de Mexiocaanse Margarita Zavala links van Michelle Obama. Nochtans moesten ze bij de Standaard enkele de naampjes overtikken van de ondertiteling bij de AFP foto; maar blijkbaar is zelfs dat te moeilijk voor Standaard journalisten om correct te doen.

Allemaal massaal dumpen die Belgische voddekranten, ze verdienen niet beter. Internet bronnen zijn veel correcter, betrouwbaarder en gratis.

destandaardfotoG20firstladies
standaardG20firstladiescaption