Rifkin and the future of our planet

June 11, 2011 · 0 comments

Rifkin heeft nogal wat comments losgeweekt na zijn interview deze week.

Er is een gigantisch probleem, alleen geloof ik niet dat we er met Rifkin’s ‘distributed energy” droom uitgeraken.
Ik volg eerder Casey’s scenario’s.

Waar ik absoluut overtuigd van ben is dat we jaren massale opstand tegemoet gaan. De protesten in Barcelona, vandaag het kleine protest op het Flayetplein (waar ook de politie het nodig achtte te chargeren,… Het wordt dagelijkse koek.

Dat was ook de kern van mijn respons in deze kleine Facebook thread: de toestand is niet meer recht te trekken, kijk alleen al naar het aantal vliegtuigpassagiers per jaar; in 2011 1 miljard en in 2020 1,6 miljard. De vliegtuigen die in 2020 zullen vliegen, die staan vandaag al vast, dat zijn toestellen die misschien 30, hooguit 40% meer fuel efficient zullen zijn, verder niets nieuws, dezelfde kerosine, dezelfde rubber banden die elke 20 dagen vervangen dienen te worden, etc…

Wat het meest interessant wordt is hoe de staten gaan proberen om globale distributed protesten tegen te gaan.
Opgevallen dat alle flikken in Barcelona shaded helmen aan hadden? Geen mens die hen kan herkennen op film.

Dit verhaal gelezen van de man die afgelopen woensdag in Miami filmde hoe een onschuldige man door de politie werd doorzeefd? De intimidatie van de flikken om al het film-materiaal in handen te krijgen was ongezien:

In de VS is de “war against camera’s” al volop losgebarsten:

Nochtans is dit exact wat er nodig is om uit de globale miserie te komen: een globale, massale distributed en continue terechtwijziging van alles wat denkt in het algemeen belang op te treden. We zijn goed bezig, Tobback werd vorige week op zijn plaats gezet en dit soort acties tegen de dictatuur van “politiek correct” zouden we in België ook meer moeten zien: